Terugblik op herdenking 22 mei

Een korte terugblik: op zondag 22 mei hebben we een openbare herdenkingsbijeenkomst in de Verkadefabriek in Den Bosch gehouden. Enkele honderden mensen hebben deze bezocht. De overweging om deze middag te organiseren: we wilden de velen die met Joep werkten en leefden en/of ons in de afgelopen maanden steunden de kans geven om gezamenlijk stil te staan bij Joep. De bijeenkomst omvatte foto's, teksten van familieleden en vrienden, korte interviews met betrokkenen uit de wereld van cultuur en media, en levende muziek van The Hardcore Troubadours – waar Joep deel van uitmaakte, pianist Bart van Dongen en trompetist Jeroen Doomernik en tenor Steve Dugardin. 

Het was een betekenisvolle middag die inhoudelijk en in stijl recht deed aan Joep. Na afloop draaide Dirk Verhoeven in de foyer muziek die uit Joeps uitpuilende platenkast gevallen had kunnen zijn. De playlist vind je op Facebook, onder Productiehuis Brabant. 

Tot slot een retorische vraag: kent de dood haar plaats? Niet altijd. Ze is vaak rauw, slordig, te triomfantelijk. 
Laten we de dood deze lente kalm maar kordaat weer op haar plaats wijzen. 
Want ze hoort naast het leven. 
Niet erboven, al verkeerde ze de afgelopen maanden in de schijn van het tegendeel.