IMG_4620.jpeg

Het boek

Hij omsingelde de werkelijkheid. Bij voorkeur in stilte en onopgemerkt. Zo maakte Joep Lennarts [1958-2011] duizenden foto’s voor met name de Volkskrant, Brabants Dagblad, culturele organisaties en overheden. Nu komt hij tevoorschijn, in dit boek dat hem omsingelt.

Joep Lennarts fotografeerde rauwe volksbuurten, boze boeren en podiumhelden – van Bruce Springsteen tot Red Hot Chili Peppers. Hij vereeuwigde de vergankelijkheid van nieuws: stakende fabrieksarbeiders, de Hercules-ramp, rellen na de dood van een FC Den Bosch-supporter. In zijn documentaire fotografie had hij oog voor gedetineerden in Nieuw Vosseveld in Vught, ouderen met dementie en volgelingen van religies. Het bracht hem de Zilveren Camera. 

Voorbij grenzen ging hij ook: van Afrika en Stille Oceaan tot Wales en Roemenië. Te vroeg ging Joep voorbij de laatste grens. Na negenenzestig dagen vermissing werd hij op 4 mei 2011 in de Maas bij Hedel gevonden. 

Pixelparadijs biedt honderdtweeënnegentig pagina’s lang tegenlicht aan de dood. Naast een thematische keuze uit al zijn beelden bevat het tien interviews en beschouwingen over Joep, zijn werk en fotojournalistiek.

Het boek is o.a. te koop bij Adr. Heinen en de Verkadefabriek in Den Bosch. De verkoopprijs bedraagt €22,50. Eventueel is het boek ook via deze website te bestellen, houd daarbij rekening met €6,95 verzendkosten en een levertijd van +/- 3 werkdagen.